Balon gibi kabararak, pişen üstelikte yapılışı çok çok kolay olan bazlamaların tarifini paylaşıyorum. Bu bazlamalar hem çok yumuşacık, hem çok lezzetli. Bol bol hazırlayıp poşetlerseniz, uzun süre saklamanız da mümkün. Hemen tarife geçelim…

Bazlama yaparken öncelikle bildiğimiz ekmek hamurunu hazırlıyoruz. Bunun için 5 su bardağı unu yoğurma kabına alalım, 2 tatlı kaşığı tuzu ekleyerek unun ortasını çukurlaştıralım. Özellikle vurgulamak istiyorum; tepeleme doldurmuyoruz, silme 2 tatlı kaşığı yeterli.

Şimdi ortadaki çukura 2 su bardağı ılık su, 1 paket instant maya 2 tatlı kaşığı şeker, 3 yemek kaşığı zeytinyağını ekleyelim. Ortadaki sıvı kısma yavaş yavaş unu ekleyerek hamuru yoğuralım. Bazen hamuru kabarmayanlar oluyor, su mutlaka ılık olmalı ve ortam sıcaklığı da çok önemli. Ekmek hamurunda instant maya kullanıyorum, instant maya ile de aynı şekilde hazırlayabilirsiniz. Ne kadar yumuşak bir hamur olursa, ekmeğiniz o kadar yumuşak olur ve yumuşak olunca ele daha çok yapışıyor. Bunu engellemek için hamuru toparlarken elinimizi hafif hafif su veya sıvı yağ ile ıslatabilirsiniz.