Dikkat! Bu öneriden dolayı oluşabilecek sorunlardan, sorumluluk kabul etmiyorum. Dediğim gibi sadece ufak bir öneri 😉
Youtubede yeni kanal açanlar genelde izleme sayılarının artması için, o videonun diğerlerine ulaşması gerekmekte. Bunu diğer sosyal hesaplarınız da paylaşarak yada en kolayı tabi reklam vererek de yapabilirsiniz. Fakat ne var ki reklamdan gelecek izleme sizi tatmin edecek sonuçlar doğurmayacak. Aslında en güzel sosyal hesabınızda yaptığınız videoları paylaşmak. Eğer ki sosyal-arkadaş çevreniz genişse ve kitleye uygun bir paylaşım bir anda 200 izleme size kazandırabilir. Bu izleyen kişilerin de bu videoyu paylaştığını sayarsak ki bu 200′de 10 kişi kadar olsun. Bu on kişinin paylaşımını da sizde gördüğü gibi 200′er kişi olursa. Güzel içerikli yaptığınız bir videoyu sosyal arkadaş çevresi vasıtası ile 2200 izleme kazandırmış oluyorsunuz. Tabi bu her zaman böyle olmuyor. Çünkü yapacağınız içerik gerçekten de ilgi çekici ve izlenir olmalı.
Şimdi bu anlattıklarımdan herhangi bir sorun olacağını düşünmüyorum. Demin yukarı da belirttiğim '‘DİKKAT’' bölümü şimdi geçerli.
Eğer youtube hesabınızı yeni açtınız. Kısa zamanda izleme gelsin hemde izleme ortalamam yükselsin diyorsanız. Öncelikle youtube için 10-20 arasında değişen ve uzunluğu En çok: 2dk. en az 0;21 saniye arasında değişen video içeriği üretiyoruz. Ya ne üretsek izlenir diye düşünmeyin. Trend videolardan yola çıkarak benzer videolar yapmaya çalışın ya da gündemde olan kişiler kimdir, oynadığı filmler, ünlü sevgilileri, gibi videolardan bahsediyorum. Yada siz bu öneriyide es geçin. Kanalınızı ilerletmeyi düşündüğünüz bir konu seçin.
Genelde ilk kanal açanlar oyun videosu atar. Eğer böyle düşünüyorsanız böyle içerik de olabilir.
Evet şimdi kanalımızı açtık. Videolarımız da yüklendiyse. İster oynatma listesi oluşturun isterse, Ana Sayfaya koyduğunun yüklenenler ya da yüklenen popüler bölümlerinin yanında yazan tümünü oynat seçeneğini seçiyoruz.

Gördüğünüz gibi açılan pencerede yüklediğiniz tüm videoları otomatik olarak izleyebileceksiniz.

Şimdi buraya kadar olan bölümde sıkıntı yok. Buraları biliyorsunuz. Ben sizinle diğer tecrübelerimi paylaşayım. Oynatma listesi yapın dedim çünkü; yaptığınız oynatma listesine en fazla 20 video atın. 21. Videodan sonra İzlemeye devam etsin mi gibi bir seçenek çıkıyor. (Ayarlardan bu süreyi uzatmak ya da kısaltmak mümkün. Bunu hiç ayar yapmayanlar için yazdım.) Kanalınızda 30 video varsa bu iki bölümden yani yüklenenler ya da yüklenen popüler bölümlerinde tüm videolar olacak. Oynatma listesi daha iyi olabilir. Sonuç itibari ile bu size kalmış.

Videoları oynatacağınız bölüm hazır ise, oynatma bölümünü tıkladıktan sonra ilk videoda ayar kısmına gelip ayarlardan kaliteyi 144p’ye düşürün. Çünkü arka planda bu videolar dönerken başka işlerinizi de rahatlıkla yapın. Şuan çoğu yerde kota kalktı diye biliyorum. İnternet’iniz kotalı ise boş yere de kotayı doldurmamış olursunuz.

Şimdi yazımın bu son paragrafında sonuç kısmına geçelim. Öncelikle böyle bir işlem yaptınız ve 20 video attınız. Her video 1 dakika olduğunu sayarsak bir oynatma listesinin döngüsü 20 dakikanızı alacak. İzleme ortalamasıda 0:45-0:58 arasında değişebilir. Başkalarınında izlediğini var sayarsak. Şimdi 20 video günde 1 kere bu döngüyü yapsanız 20 izleme, 5 kere yaparsanız 100 izleme kazanmış olacaksınız. Bunu birde eş zamanlı telefonunuzdan ya da tabletinizden yaptığınızı sayarsak 200 izleme yapar ayda 6000 izleme yapar. 5 izleme sizin 100 dakikanızı alır. yani 1 saat 40 dakika. Eee çoğumuz zaten en az günde bu kadar oturuyoruz. Sürenin bu yüzden sizler için sıkıntı olacağını düşünmüyorum. Ama youtube bu iş için sıkıntı yapar mı bilemem. Sizde şuan büyük bir olasılıkla bunu düşünüyorsunuz. Ama ben daha farklı düşünüyorum. Şimdi örneğin facebook hesabınıza bir video yüklediniz ve bu videoyu günde 5 defa izlediniz. Facebook kardeşim sen ne yapıyorsun? Kendi videonu günde en fazla 1 defa izlersin diye bir kota koymamış. Ee diğer sosyal ağları da düşünecek olursak böyle bir sorun olacağını zannetmiyorum. Bir platforma video yüklerseniz istediğiniz kadar da izleyebilirsiniz. Bu konuda youtube nin spam algılayacağını düşünmüyorum. Öyle olsa başka bir kanalın hoşuna giden bir videosunu günde defalarca izlediğiniz için sorun olması lazımdı dimi =)
Son sonuç olarak riskler ve püf noktalardan bahsedeyim.
- Şimdi kanalınızda bir video izlediniz. Bu videoyu tekrar izlediğiniz için 2 izleme kazanamazsınız. Gösterse bile youtube siliyor.
- Youtube kanalınızdan para kazanıyorsanız bu riski göze almayın ki zaten 1000 abone 240 bin dakika hey yavrum hey o zaman kadar zaten bu işi yapmazsınız 😃
- Bu konu hile falan değildir.
- İkinci izlemeyi kazanmak için Modeminizi kapatıp açın/ Bilgisayarınızı kapatıp açın. (Sadece bilgisayar açıp kapatma da yeterli.
- Gizli sekmede bu şekilde oynatma videolarını hiç denemedim.
- En az 10 gün sonra zaten bu işten sıkılıyorsunuz.
- Toplamda 30 video denedim. 1 saati bulacak şekilde ayarladım.
- Kanalımda 2 ay bu işi denedim ve sıkıntı olmadı. (Bazen iki üç gün izlemediğim oldu.)
- Videoyu sessize alıp arka planda oynatma yaptım bilgisayarda diğer işlerimi de aynı zamanda hallettim.
Benden bu kadar şimdi size kanalımın çizelgelerini atayım.

Son fotoğrafta arkadaşımın kanalından benim kanalıma etkisi. Kendi kanalına oynatma listesi yapıp gün içinde videolarımı izledi. Yani oynatma listelerini bu şekilde ben izlediğimi var sayarsak.

İşte bu kadarcık etkisi olmuş. Yani azimle s*çan duvarı deler kardeşim. Bu mantıkla haraket ederseniz. 2 aya 10000 izleme yaparsınız. (Hiç bir videonuzun izlenmediği mantığı ile söylüyorum)