Merhaba TTNet kullanıcıyım ve elimde kullandığım modem TP-Link. Fakat son bir haftadır her üç dakika da bir internet kopması meydana gelmekte. TTNet telefonda görüştüm, bağlantıda herhangi bir sorun yok. İşin garip tarafı Kullandığım modem de de herhangi bir sorun yok. Fakat her üç dakikada DSL ve İnternet ışıkları sönüyor. Diğer Power ışığında wifi ışığında ve lan bağlantıda sorun yok. Hal böyle olunca modemim de bir sorun olmadığı kanaatine vardım. Ee bağlantıda da bir sorun yoksa, sorunun neyden kaynaklandığı üzerinde bir iki gündür duruyorum. Şu anlık sorunu bulamadım ama bir kaç şey denedim hemen bunları sizinle paylaşmak istiyorum.
Öncelikle;
Benim kullandığım modeme bağlı 1 adet Router modem, 1 adet Lan ve wifi bağlantısı dahil olmak üzere IP KAMERA takılı. Sorunun kullandığım İP Kameradan mı kaynaklı olduğunu düşünerek kamerayı söktüm. Daha sonra Router modem bağlantısını da söktüm. Modeme reset attım ve tekrar giriş yaptım. Sorun hala devam etmekte. Fakat ilk reset attığımda 35dk kadar bağlantı sorunu yaşamadım. Daha sonra yine aynı şekil devam etti.
İkinci Denemem; TTNET’in bana vermiş olduğu şifreyi değiştirmekti, fakat şifreyi de değiştirmeme rağmen sorun düzelmedi.
Şimdi asıl meseleye gelelim!
- VPN kullanmak internetime zarar vermiş olabilir mi 😃
- Lan üzderinden bağladığım ip kamera modeme ya da İnternet’ime zarar vermiş olabilir mi?
- Lan üzerinden kullandığım Router modem, asıl modeme zarar vermiş olabilir mi?
Neyse neyse hepsi bir yana bunların cevabını başka bir modem kullanarak bulacağım, bu modemi 5-6 yıllık bir geçmişi var. Eğer sorun modemse, ki umarım modemden kaynaklıdır. Sorunu düzelttiğim de buraya yazacağım.
Kullandığım Modem: TP-LINK Model: TD-W8951ND
Kullandığım IPCAMERA: AZEMAX Model: IP610S
Router Modem: TENDA Modelini hatırlamıyorum.