Youtube da kitlenize canlı yayın açmak, kanalınızın aktivitesini arttırmakta ve abonelerinizin sizi unutmasını minimuma indirgemektedir. Canlı yayın açmak için kullanacağımız teknikleri sırasıyla başlıklar halinde sıralayacağım. Sizde sıralamaya göre tek tek uygulayarak kendi bilgisayarınızda devam edebilirsiniz…
Canlı Yayın Açmak İçin Kullanacağımız Program
OBS (Open Broadcaster Software) programı canlı yayın açma ve ekran kaydetme programıdır. Bizim amacımız canlı yayın açmak olduğu için bu konu üzerinden anlatacağım. Öncelikle BURADAN programı indireceğimiz siteye gidelim ve Kurucuyu İndir butonuna tıklayalım. Daha sonra programı bilgisayarımıza kuralım…
Programı kurduktan sonra OBS simgesine tıklayalım ve programı açalım. Karşımıza böyle bir ekran gelecek…

Siz ne tür bir canlı yayın yapacaksınız? Sağ bölümdeki alanın alt tarafında bulunan artı ➕ butonuna tıklayalım. Burada kısaca en çok kullanılan canlı yayın çeşitlerini işaretledim. Eğer bu konu da yapacağınız canlı yayın çeşidi yok ise alt tarafta yorum kısmından istekte bulunabilirsiniz.

Bunlardan herhangi birini seçtiniz diyelim, sonrasında Tamam butonuna tıkladıktan sonra göreceğimiz ekranda bir seçim ekranı gelecek. Bu seçim ekranında (ben Pencere Yakalama seçeneğine tıkladım) Pencere karşısında seçenekler mevcut olacak. Gom Player programım açıkken o programı işaretliyorum.

Buraya kadar anlamadığınız nokta veya farklı seçenekler üzerinden canlı yayın yapacaksanız lütfen yorum bölümüne yazınız.
Youtube Canlı Yayın Sayfası
Canlı yayın programının ilk ayarını yaptık, şimdi Youtube’a Canlı yayını aktarmak için ufak bir ayar daha yapalım. Youtube panelinizden Canlı Yayın sekmesine gelelim veya BURADAN hızlıca oraya gidelim. Sayfanın en altında KODLAYICI KURULUMU mevcut, buradan Akış adı/anahtarı karşısında bulunan Göster butonuna tıklayarak anahtarı görünür kılalım ve onu KOPYALAYALIM…

Kopyaladığımız bu anahtar rakamları OBS programına gelerek Dosya > Ayarlar > Yayın > Yayın Anahtarı karşısına yapıştıralım ve Uygula/Tamam butonuna basarak kaydedelim.

Artık herşey tamam, sıra geldi Youtube’da Canlı Yayın’ı aktifleştirme ve aktarmaya. Son olarak resimde görüldüğü üzere Yayını Başlat butonuna tıklayalım ve izleyecilerimizle buluşalım. Sormak istediğiniz ve aklınıza takılan farklı bir konu varsa lütfen yorum bölümüne yazınız.