Neden: YouTube’un spam ve aldatıcı uygulamalara ilişkin politika. politikasının ihlali, evet bir topluluk yedim ama gereksiz yere. Attığım video 35 saniye falandı. SSD ve HDD karşılaştırmasını gösteren bir video idi. SSD ve HDD farklı videolardı ve aynı ekranda iki kareden oluşmaktaydı. Konu olarak HDD ve SSD açılış hızlarını karşılaştırmıştım. Tabiki bu video tutmadı. Akabinde yeni aldığım ADATA SX6000 ssd mi bir önceki WD 120 marka ssd ile karşılaştırmak istedim.
Sonuç olarak WD nin ekran görüntüsünü video da tekrar kullandım. (Video konusu gereği Sistem dosyaları aynı olsun diye pc nin klonlandıktan sonraki hali ile kullanmak için tekrar WD ssd me video çekmedim)
Sonuç olarak 35 saniye kadar kullandığım videodan topluluk yedim. Bu duruma itiraz ettim ve 4 dakika sonra tekrar topluluk yedim. Şimdi 90 gün dikkatli olmak durumundayım. Sizde böyle bir sorunla karşılaştınız mı ? Yada itiraz süreci nasıl olmalıydı?
Video youtube yüklendikten 10 gün sonra '‘herkese açık’' durumuna getirildi. O zaman ihlal yedim. Yani gizli ya da taslak haldeyken eğer daha paylaşmamısanız ihlal gelmiyor.
Böyle bir konuda yapılması gerekenler ne olmalıydı?